הכל על
ליקרים
המילה ליקר מגיעה מהמילה הלטינית - LIQUIFACERE שפירושה להתמוסס , ומייחסת להתמוססות חומרי הטעם במשקה.
היסטוריה
הליקרים הראשונים הוכנו ככל הנראה בסוף ימי הביניים על ידי נזירים שהשתמשו באלכוהול כדי לשמר צמחי מרפא. הליקרים הללו היו מרירים , ושימשו לתרופות או שיקויים.
כיום הליקרים מיוצרים הארצות רבות ומוגשים בצורות רבות : נקי , עם קרח, עם קפה, או כחלק מקוקטייל.
סוגי ליקרים
בעיקרון יש שלושה סוגי ליקרים : ליקרים לאפרטיף, ליקרים למהלך הארוחה, וליקרים לדג'יסטיף.
ליקרים לאפרטיף
אשר שותים אותם לפני הארוחה על מנת לגרות את התיאבון, הליקרים מבוססים על תזקיקים ניטרליים ומתובלים בניחוח מעט מריר חמצמץ . ליקרים בעיקר מפירות הדר כגון לימונצ'לו, תפוזים, אתרוגים, או ליקר משמש שמתאפיין בחמיצות קלה.
Learn moreליקרים למהלך הארוחה
הינם ליקרים קלים ומרעננים אשר תפקידם להקל על הכבדות של הארוחה . הליקרים מוגשים קרים במיוחד או כקוקטייל בטעמים של פסיפלורה, תות שדה , אוכמניות.
Learn moreליקרים לדג'יסטיף
אשר שותים אותם הארוחה , מתאפיינים במתיקות קלה , באחוזי אלכוהול גבוהים , ובעלי טעם ארוך ומשובח. ליקרים "כבדים" בטעמים של דובדבנים, חרובים , או פירות יער.
Learn more