הכל על ליקר

הכל על

ליקרים

ליקר הוא משקה אלכוהולי חזק ומתוק (מכיל לפחות 10% סוכר) המבוסס על תזקיק אלכוהולי . הליקרים מכילים בין 20-55% אלכוהול , ולרוב אינם מיושנים. אם כי הם יכולים לעבור תקופת חיתון מסוימת כדי לאפשר מיזוג של הטעמים.
המילה ליקר מגיעה מהמילה הלטינית - LIQUIFACERE שפירושה להתמוסס , ומייחסת להתמוססות חומרי הטעם במשקה.

היסטוריה
הליקרים הראשונים הוכנו ככל הנראה בסוף ימי הביניים על ידי נזירים שהשתמשו באלכוהול כדי לשמר צמחי מרפא. הליקרים הללו היו מרירים , ושימשו לתרופות או שיקויים.
כיום הליקרים מיוצרים הארצות רבות ומוגשים בצורות רבות : נקי , עם קרח, עם קפה, או כחלק מקוקטייל.

סוגי ליקרים
בעיקרון יש שלושה סוגי ליקרים : ליקרים לאפרטיף, ליקרים למהלך הארוחה, וליקרים לדג'יסטיף.

ליקרים לאפרטיף

אשר שותים אותם לפני הארוחה על מנת לגרות את התיאבון, הליקרים מבוססים על תזקיקים ניטרליים ומתובלים בניחוח מעט מריר חמצמץ . ליקרים בעיקר מפירות הדר כגון לימונצ'לו, תפוזים, אתרוגים, או ליקר משמש שמתאפיין בחמיצות קלה.

Learn more
ליקרים למהלך הארוחה

הינם ליקרים קלים ומרעננים אשר תפקידם להקל על הכבדות של הארוחה . הליקרים מוגשים קרים במיוחד או כקוקטייל בטעמים של פסיפלורה, תות  שדה , אוכמניות.

Learn more
ליקרים לדג'יסטיף

אשר שותים אותם הארוחה , מתאפיינים במתיקות קלה , באחוזי אלכוהול גבוהים , ובעלי טעם ארוך ומשובח. ליקרים "כבדים" בטעמים של דובדבנים, חרובים , או פירות יער.

Learn more

הירשמו עכשיו לניוזלייטר

וקבלו את כל החדשות והמבצעים החדשים באתר
שינוי גודל פונט
ניגודיות